Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   "Detonatorul" Procuraturii Generale - trimis…

„Detonatorul” Procuraturii Generale – trimis în judecată

Procuratura sect.Râşcani, mun. Chişinău, a transmis în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a lui Eduard Popa.

În dimineaţa zilei de 26 iulie curent, la sediul Procuraturii Generale din str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 26, s-a prezentat cet.Popa E., care ameninţând că va acţiona dispozitivul conectat la un acumulator cu fire electrice, pe care îl deţinea asupra sa, opunând rezistenţa reprezentanţi¬lor autorităţilor şi altor persoane care încercau să curme acţiunile huliganice, a solicitat întrevedere cu conducătorii Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne şi altor factori de decizie.

În urma negocierilor purtate de Procurorul General, dl Valeriu Zubco şi Ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, bărbatul a renunţat la intenţia sa de a dezamorsa substanţa explozivă şi a predat-o benevol organelor de drept.

În rezultatul examinării acesteia de către direcţia anti-bomb a MAI s-a constatat că brîul cu care era înfăşurat bărbatul constituia un mulaj, compus din nişte bucăţi de săpun de gospodărie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Popa E. este învinuit de comiterea infracţiunii prevăzute de art.287 alin.(1) Cod penal, huliganismul, adică acţiunile intenţionate care încalcă grosolan ordinea publică, însoţite de opunerea de rezistenţă reprezentanţilor autorităţilor sau altor persoane care curmă actele huliganice, care, prin conţinutul lor, se deosebesc printr-o obrăznicie deosebită.

În cazul în care Popa E. va fi recunoscut vinovat de comiterea infracţiunii incriminate, ultimul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 200 la 700 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani.